L'oposició recorda que hi ha molta gent que té por d'haver de marxar d'Andorra davant l'elevat preu de l'habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Totes les forces polítiques han donat suport al suplement de crèdit de 28 milions d'euros que ha de permetre comprar edificis per rehabilitar-los i posar-los al mercat de lloguer a preu assequible. L'oposició ha recordat la gran angoixa social que hi ha per aquesta qüestió.

Conxita Marsol, la ministra d'Habitatge, ha aplaudit el suport de tota la cambra i ha dit que és obligació del Govern i dels consellers actuar amb valentia en aquest àmbit. Pel conseller general no adscrit, Víctor Pintos, s'ha d'anar a una col·laboració més gran entre el sector públic i el privat.

"I aquesta creació d'un parc públic d'habitatge és la primera actuació. Que es veurà acompanyada d'altres que ben aviat presentarem i que també espero poder treballar conjuntament amb els grups parlamentaris."
Conxita Marsol, ministra Presidència, Economia, Treball i Habitatge

"Durant aquesta legislatura hauríem de ser capaços d'alliberar sòl públic i buscar la complicitat del privat perquè hi hagi edificis d'habitatges de lloguer a preu assequible."
Víctor Pintos, conseller general no adscrit

Andorra Endavant i Concòrdia han ressaltat la gran preocupació que hi ha sobre aquesta qüestió entre la població. Els socialdemòcrates demanen més mesures com renovar la congelació de lloguers.

"I ara no tenim temps. La gent està marxant d'Andorra. Hi ha famílies desemparades. I, per tant, hem de posar fil a l'agulla".
Carine Montaner, presidenta grup Andorra Endavant

"L'encariment del preu de l'habitatge és una problemàtica global però que també ha tingut una  incidència singular en el cas d'Andorra. Principalment pel fet que força famílies senceres a abandonar no només el lloc on viuen sinó que fins i tot el país d'on són originaris o on tenen un fort arrelament."
Pol Bartolomé, conseller general Concòrdia

"Com ha manifestat recentment el president de l'Empresa Familiar Andorrana s'arriba tard perquè el problema ja es veia a venir des de l'entrada en vigor de la llei d'inversió estrangera al 2019."
Susanna Vela, presidenta suplent grup socialdemòcrata

Demòcrates han recordat que hi ha més de 3.000 llars que tenen greus problemes per pagar el lloguer, sobretot les famílies monoparentals.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.