Ordino invertirà més de 2 milions en els projectes de l'agenda 2030 d'aquest any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino destinarà més de 2 milions d'euros a projectes sostenibles que entrin en el marc de l'agenda 2030. El comú avança que el nou pla d'urbanisme no estarà en condicions de ser aprovat fins a l'any vinent. 

Ordino preveu que el nou pla d'urbanisme revisat s'aprovi el primer trimestre del 2024, donada la durada dels procediments corresponents. De fet, el pla serà bàsic per desenvolupar tres nous objectius de desenvolupament sostenible en el marc de l'agenda 2030 que està duent a terme el comú. En aquest sentit, ha previst una partida de 2,2 milions d'euros per als projectes que en el marc de l'agenda s'iniciaran aquest any.

Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino, ha explicat que "una part molt important també que hem de començar a treballar és la reducció de l'edificabilitat global de la parròquia amb criteris de sostenibilitat".

De la modificació del model urbanístic de la parròquia, segons Mortés, se'n derivaran molts dels objectius de desenvolupament sostenible, com ara incentivar i facilitar l'ús d'energies renovables o millorar la gestió residual. El comú ja té avançats els estudis de càrrega que preveu la nova llei  d'ordenació del territori.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.