Ordino preveu rebaixar el deute en dos milions al final del mandat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d´Ordino preveu rebaixar el deute en dos milions d´euros a final del mandat. D´aquesta manera, l'endeutament passaria de 19 a 17 milions. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, afirma que l´objectiu és assolible si es fa una gestió acurada i s´optimitzen els recursos. Per aquest motiu, aposta per externalitzar serveis.

El cònsol major d´Ordino, Josep Àngel Mortés, assegura que el seu objectiu és mantenir el bon nivell de vida de la parròquia i continuar la política econòmica duta a terme per l´anterior comú. Entre els seus objectius hi ha reduir el deute en dos milions d´euros en el transcurs del mandat i passar dels 19 als 17 milions de deute. Afirma que la llei de sostenibilitat pressupostària "ens delimita un marc ajustat". "S'han anat reduint despeses i deute i continuem amb aquesta dinàmica", ha afegit.

Tenint en compte que una de les partides econòmiques principals del pressupost és la dedicada al personal, el cònsol aposta per no incrementar la plantilla. Per aquest motiu i per evitar contractacions eventuals, la seva intenció és externalitzar serveis no bàsics. S´ha començat pel mantenimen de la jardineria als pobles de la parròquia. A l´hivern es podria extendre a la treta de neu. Mortés assegura que és una prova pilot per "inentar externalitzar el màxim de serveis per no carregar l'administració de més personal". Pel que fa al personal del comú, "intentaran optimitzar tasques".

El pressupost aprovat pel comú d´Ordino per al 2016 s´eleva a 11 milions d´euros, 1,2 dels quals estan dedicats a inversió. Per als pròxims quatre anys, el marc pressupostari comunal preveu una inversió de 5,7 milions d´euros.

Informa: Ana Alamán    Imatge :Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.