Ordino recomanarà no construir en les zones protegides

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Totes les moratòries estan lligades als plans d'urbanisme. Ordino és un dels qui va més avançats amb el tema. El tornarà a exposar públicament a final de juliol després de totes les propostes que van fer arribar els propietaris de terres. 

El comú ha assegurat que les zones protegides previstes es mantindran i que es permetrà construir on menys molèsties i impacte ecològic suposi per a la parròquia. En tot cas, el comú es limitarà a aconsellar que no es construeixi en certes zones i oferirà alternatives en altres punts.

"És buscar aquelles zones que realment necessiten una protecció, com són algunes zones amb boscos, la vora del riu. Recomanarem que es protegeixi en aquestes zones i ho donarem en altres."
Maria del Mar Coma, cònsol major d'Ordino

Pel que fa a Ribera Amunt, l'objectiu és que sigui una zona més residencial, respectant algunes zones sensibles. A falta de concretar les modificacions, també es creen noves zones plurifamiliars. Es faran reunions de poble per presentar el nou dibuix de la parròquia.

A l'espera de la resposta del Tribunal Europeu dels Drets Humans

Enric Dolsa també ha explicat que el projecte de Grífols ja està en mans del Tribunal Europeu dels Drets Humans. Segons el conseller de la minoria, l'acord de l'empresa amb el Govern no complia la llei. Es mostra convençut que el tribunal li donarà la raó.  "Estic convençut que el recurs que s'ha fet a Estrasburg ens donaran la raó. Nosaltres no entrem en polèmica, l'únic que diem es que el dia que es van signar els convenis amb Grífols no complia la normativa vigent", ha assegurat Dolsa.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.