Ordino tanca el 2016 amb un superàvit d'1,6 milions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino ha tancat el 2016 amb un superàvit de 1,6 milions d'euros, tot i que el pressupost preveia un dèficit proper als 600.000. Un balanç comptable positiu que ha permès reduir el deute. Amb tot, el 2016 només s'ha liquiditat la meitat de les inversions compromeses.
La contenció de la despesa i una recaptació d'impostos indirectes superior a la prevista han estat els motius principals perquè Ordino hagi tancat el 2016 amb superàvit. Així, el comú ha aconseguit reduir el deute en 942.000 euros i situar-lo al 151% del sostre d'endeutament, tot i que el pressupost preveia un dèficit de gairebé 600.000 euros.

En l'apartat d'ingressos, s'han liquidat 11,3 milions, un 2% mels del previst, per l'increment de la recaptació de l'impost de transmissions patrimonials, l'augment dels ingressos del centre esportiu i el cobrament del cànon inicial per l'explotació de la minicentral hidroelèctrica d'Arcalís. Pel que fa a les despeses, s'han liquidat 9,7 milions, un 13% menys del previst. En part, gràcies a la contenció de la despesa corrent, de personal, financera i de subministraments.

Amb tot, el 2016 només s'ha liquidat el 52% de la inversió compromesa, ja que d'obres importants només s'ha liquidat una petita part i la resta s'ha reconduït a l'exercici 2017.

La minoria liberal s'ha abstingut en la liquidació del pressupost i ha exigit més cura en la planificació de les finances comunals. "Entenem els arguments de la consellera de Finances, però el comú ha d'afinar en els comptes", responia la consellera Sandra Tudó a la consellera Mar Coma, que insistia que les despeses només s'han apujat un 0,17%. L'altre punt on s'ha detingut Tudó ha estat la quantitat de diners que es destinen a SECNOA, un milió i mig d'euros.

Per altra banda, el cònsol major d'Ordino està d'acord amb la posició del cònsol major de Canillo en relació als informes vinculants per a tots els projectes. Amb tot, creu que difícilment el Govern faria una obra qüestionada per una parròquia.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Sergi Linares
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.