Els pagesos de Catalunya i Occitània planegen coordinar-se

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Divendres no van poder, però els pagesos d'Occitània i l'associació d'Unió de Pagesos han encetat converses per fer una mobilització conjunta als dos costats de la frontera. De moment, però només són converses perquè aquesta setmana les accions dels catalans se centraran a Madrid. 

La previsió és que per a la setmana que ve la unió entre pagesos de Catalunya i d'Occitània pugui fer-se efectiva i que es concentri a les fronteres dels dos territoris veïns. L'objectiu és unir forces i poder fer una acció potent. De moment, Unió de Pagesos porta les reivindicacions al ministeri d'Agricultura de Madrid, on espera concentrar més de mig miler de persones dimecres.

 

"El dimecres hi haurà molts tractors i hi haurà molta gent a Madrid. Esperem que hi hagi respostes, si no l'altra setmana tornaríem a mobilitzar. Estem intentant una mica fer una acció transfronterera d'un costat i l'altre dels Pirineus".

Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos.

Mentrestant, la delegada de la Generalitat a Andorra ha assegurat que les protestes dels pagesos lleidatans del 6 de febrer volien afectar el mínim possible el Principat. 

"Degut a la consciència que tenen els pagesos de l'Alt Urgell i de la Cerdanya, de la relació que hi ha entre els seus territoris i Andorra van programar una marxa lenta en una franja horària que s'allunyava de les primeres hores del matí i de les darreres del dia que es consideren, en un dia entre setmana, que menys poden afectar a la mobilitat". 

Anna Vives, delegada Generalitat a Andorra

La representant del govern català també creu que la problemàtica de l'habitatge s'ha d'abordar conjuntament. 

Pendents de noves mobilitzacions

Aquest dimecres Unió de Pagesos espera concentrar mig miler de persones davant del ministeri d'Agricultura a Madrid. Al marge del que s'està preparant la setmana que ve, els pagesos francesos han d'acabar de concretar les mobilitzacions pròpies davant la manca de diàleg amb París. El representant dels agricultors i ramaders de la Cerdanya francesa ha assegurat que la propera protesta serà més multitudinària perquè se'ls afegiran els de l'Arieja. 

El que no està confirmat és si, en cas de fer-se, aquesta nova acció de protesta dels productors de la Cerdanya francesa afectaria els accessos a Andorra, com en anteriors ocasions.

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.