Parlar més dels problemes més importants: una de les claus dels polítics per combatre la desafecció

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Parlar dels problemes que més afecten la població com l'habitatge i la salut és una de les claus de la classe política per combatre la desafecció a la política, sobretot la dels més joves. Però n'hi ha d'altres com estudiar més a fons l'abstencionisme, parlar d'una manera més clara i usar les xarxes socials.

Un estudi recent constata que l'abstenció ha pujat força en els darrers anys, especialment entre la gent jove i aquesta qüestió preocupa la classe política. Són conscients que no hi ha una única solució però també que han de posar més èmfasi en les qüestions que preocupen més a la població. Com possibles solucions a la problemàtica de l'habitatge o la pèrdua de poder adquisitiu, per exemple.

El conseller general socialdemòcrata, Pere Baró, assenyala que una de les principals preocupacions ha de ser: "L'habitatge i el poder adquisitiu". I respecte a l'asbencionisme dels joves assegura que cal "que puguin sentir-se representats".

Des del grup parlamentari Andorra Endavant, la seva presidenta, Carine Montaner, puntualitza que a part de l'habitatge, "l'Acord d'associació provoca neguits" i "la salut preocupa moltíssim".

També deixar de banda el llenguatge més rebuscat i allunyat de la ciutadania i saber què preocupa els qui no voten. En aquesta línia, el conseller general de Concòrdia, Pol Bartolomé, explica que "s'està valorant una comissió d'estudi enfocada a l'abstencionisme i particularment en el cas dels joves". Assegura que conèixer "l'estat de la situació" serà un "bon inici" per lluitar contra l'abstencionisme.

 

Per la seva banda, la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata, Maria Martisella, aposta per "parlar clar i de manera entenedora". A més, aposta per utilitzar noves eines, com són les xarxes socials. "Els polítics no hem de tenir vergonya i saber utilitzar totes les eines al nostre abast".

Es tracta d'una situació que també passa a altres països, on creix la desafecció envers la classe política i es parla de crisi del sistema democràtic.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.