La participació dels joves en l'àmbit polític, a debat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La delegació d'Andorra a l'OSCE-PA ha organitzat una sessió de treball per tractar els principals reptes d'àmbit internacional i com afrontar-los. Quines són les preocupacions dels joves? S'escolta la seva veu als organismes internacionals? Aquestes són algunes de les qüestions que s'han debatut en la sessió de treball dirigida als joves de l'àmbit polític. 

Una de les conclusions és que cal apropar la feina dels organismes internacionals als jovesMeritxell López, presidenta de la delegació andorrana a l'OSCE-PA, creu que "hi ha una necessitat molt important d'establir uns mecanismes de comunicació de la tasca que es fa a nivell polític a tots els nivells, de fer-la més propera, més bidireccional i més personal i interactiva."

Algunes de les preocupacions dels joves han sortit també a debat, com la intel·ligència artificial. La consellera de Joventut d'Andorra la Vella pensa que cal incloure-ho "en debat públic ja, partint des d'espais polítics i també en espais civils on poder parlar de com veiem l'aparició de la intel·ligència artificial i de les noves tecnologies", conclou Maria Nazzaro.

Tot envoltat d'una manca de proximitat que cal revertir. Per Lisa Cruz, presidenta del Fòrum de la Joventut, "els mètodes tradicionals de participació dels joves potser no estan funcionant i necessitem trobar-ne de nous més innovadors."

La voluntat de la delegació és seguir treballant en aquestes sessions i apropar-les als joves que no estiguin vinculats al món de la política. 

Informa: Pilar Candel

Imatges: Kevin Ribeiro - Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.