A partir del 2022, Vallnord Pal-Arinsal produirà un terç de l'energia que consumeix amb panells solars
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La Massana estudia la instal·lació de panells solars a Vallnord - Pal Arinsal. L'objectiu és que el 2022 un terç de la despesa energètica de l'estació sigui d'origen renovable. És una de les accions del pla 'La Massana Sostenible' que ha aprovat el Comú.
Amb un cost de quatre milions d'euros, el ple del consell de comú ha aprovat aquest dilluns al matí un pla d'actuació perquè la Massana faci un pas endavant en sostenibilitat. Es vol reduir la velocitat per rebaixar els nivells de CO2 en diversos trams, augmentar els punts de recollida de residus i restaurar la teulada de l'edifici comunal.
Es vol potenciar l'energia verda. Una de les obres té a veure amb la implantació d'energies renovables a Vallnord. Sembla que el millor, a hores d'ara, seria un camp de panells solars a la part alta de l'estació de Pal Arinsal que podria produir un terç de l'energia total, ha explicat la cònsol major, Olga Molné.
El pla també arriba al Comapedrosa per augmentar comptadors per controlar la càrrega de la vall i desviar el trànsit a zones menys transitades, tot i que el pic més alt d'Andorra és un reclam. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, insisteix que es vol aconseguir "que no estigui tot centrat cap a la zona del Comapedrosa i el pla de l'Estany".
Descontaminar el sòl del camp de tir del pla de Borràs o plantar-hi vegetals perennes són més accions d'un pla que es xifra en quatre milions d'euros i que s'inclourà en el pressupost de l'any vinent.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí