Pas necessari per reorganitzar el sistema sociosanitari

El trasllat dels usuaris de la residència del Solà d'Enclar al Cedre començarà aquest novembre i es clourà abans de Nadal. Es tracta d'un canvi important que ha generat neguit entre els padrins que hi viuen i que avui han celebrat la diada de Meritxell. La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha dit que aquest és un pas important, necessari per a la reorganització de la xarxa sociosanitària.

Aquesta tardor s´escenificarà un dels canvis més importants en la reestructuració de la xarxa sociosanitària. Es tracta del tancament de la residència Solà d´Enclar i el traslllat dels usuaris al Cedre, un canvi que ha marcat la celebració de la diada de Meritxell per als padrins de la residència.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez,  ha explicat que el tancament és la culminació d'un procés que va començar amb l'obertura del Cedre, una instal·lació concebuda per afrontar el problema de la dependència. "Des del dia que vam obrir el Cedre", ha dit Rodríguez, "hem estat treballant en tota la problemàtica no únicament d'atenció a la gent gran sinó en tota la problemàtica del que és i serà la dependència". I, si és possible, ha afegit la ministra, sense cometre "els errors d'altres països i, en particular, dels veïns, que tenen dificultats en aquest sector".

Rodríguez ha explicat que a partir de l'any vinent, l'edifici del Solà d'Enclar passarà de nou a mans de la CASS, que n'és la propietària. En un futur, podria acollir instal·lacions dedicades a col·lectius que ara han de ser atesos fora del país per falta de recursos. En aquest sentit, s'ha previst al pressupost 2014 "un estudi per a les necesistats que tenim per acollir d’altres perfils i poblacions en risc a nivell d'infància, adolescència i amb problemes de salut mental".

El trasllat al Cedre començarà la primera quinzena de novembre i s'acabarà abans de Nadal.

Informa: Ana Alamán   Imatge: Meri Bellosta

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.