Pas a pas de l'elaboració d'un menú especial de Nadal
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Per aquestes dates el menjar és un gran protagonista. Moltes famílies gaudeixen d’un bon àpat fora de casa. Hem volgut visitar un dels restaurants que prepara un menú especial per Nadal.
El menú comença amb un aperitiu de ravioli de carbassa farcit de compota de formatge fresc. Tot seguit, és el pas del plat principal. Ànec estofat a la taronja acompanyat amb pasta de full i patates amb ceba de guarnició. Tot, amb una reducció de salsa de taronja per sobre. I de postres, mango confitat a l’almívar farcit de crema catalana.
Carles Flinch, chef del restaurant Can Manel explica que per a l’elaboració d'aquest menú "ens guiem per les tendències, el que li agrada a la gent, però sense oblidar el que és la tradició". Afegeix que "antigament, els dies de Nadal era més tipic menjar coses que no es menjaven durant tot l'any, com un pollastre, el foie o el salmó. Avui i en dia la globalització gastronòmica ens ha portat a menjar de tot durant tot l'any".
La beguda no és menys important. L'entrant s'acompanya amb vi escumós, el plat principal amb garnatxa i les postres, amb moscatell. Per acabar, ratassia. El restaurant s'ha decidit per productes de la terra, "productes de proximitat", especifica Flinch.
Ja només queda gaudir d'aquesta proposta amb la millor companyia.
Informa: Silvia Callís
Imatge: Guillem Casal