Passejant per l'Andorra medieval
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aquest dijous arrencaven les Jornades Europees del Patrimoni, que aquest any tenen com a fil conductor rutes, xarxes i connexions. Santa Coloma s'ha estrenat amb el testimoni de l’Andorra més medieval. Un recorregut entre els segles VIII i XII que va des de l’església de Santa Coloma, passant per la Roureda de la Margineda i acabant a l’Espai Columba.
El camí colomenc és un testimoni de les formes de vida de la societat andorrana d'aquell període, des de l'exemple de vida jaciment arqueològic de la Margineda, la riquesa i unicitat de l'única església a Andorra de campanar rodó, amb les pintures murals recuperades de Santa Coloma i les de Sant Esteve que es poden veure a l’Espai Columba.
Els visitants del jaciment destaquen la importància de "conèixer el passat per afrontar el futur, que ens ha portat a les torres d'ara". Tot i haver-lo visitat amb anterioritat, alguns han fet descobertes com ara "l'existència de cases independents".
La visita ha acabat a l’Espai Columba, per parlar de les pintures de l’època com les de Santa Coloma i les de Sant Esteve. Fins al dia 21 s’han programat visites que parlen de la importància que aquests camins han tingut en el desenvolupament històric, econòmic i social del país.
"Ensenyar el patrimoni cultural amb itineraris, xarxes, connexions... farem visites per rutes de transhumància, la ruta del ferro, els Pirineus. També farem xarxes d'evasió, connexions medievals com la de Santa Coloma (...) és un moment especial per al patrimoni cultural perquè aquesta setmana tota Europa està organitzant activitats a l'entorn d'aquesta temàtica".
Cinta Pujal, cap de l’àrea de Patrimoni Cultural
Informa: Rosa Alberch