"Passions vieneses" per al concert de Cap d'Any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El primer dia de l'any està unit, per tradició, als valsos i a la nissaga dels Strauss. I l'orquestra nacional no ha faltat a la cita habitual. Sota l'epígraf "Passions vieneses", han presentat un recorregut peculiar per la música i la història d'aquest estil.

Sens dubte el concert d'any nou és el fet musical clàssic més universal. El d'aquest diumenge ha estat un cas concret molt especial, amb explicacions que ajuden a entendre, per exemple, que la popularitat dels valsos no va començar amb Johann Strauss pare.

Albert Gumí, director de l'ONCA, ha explicat que amb Mozart va començar tot, i és per aquest motiu, que es dona inici al concert amb aquest músic.

Tot seguit s'ha centrat en les obres de la nissaga vienesa dels Strauss. Una família que, tal com s'ha explicat, també mantenia moltes disputes internes. 

El públic que omplia l'auditori ha agraït el format, a cavall entre els relats històrics i les grans composicions que protagonitzen a tot el món el concert de Cap d'Any.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.