El patrimoni d'Andorra Telecom es xifra en 317 milions d'euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

317 milions d´euros. Aquest és el valor del patrimoni que tindrà Andorra Telecom quan passi a ser societat anònima de capital públic, la setmana vinent. Entre els béns inclosos al balanç de la societat hi ha els terrenys de la caserna de bombers, on s'ha de fer l'edifici The Cloud. A més, l'executiu va explicar que l'any vinent vol modificar l'impost de societats per fer tributar les societats d'inversió de capital variable.

El consell de ministres ha aprovat el decret d'adscripció i aportació de béns, drets i obligacions a Andorra Telecom, societat anònima unipersonal. Aquest balanç identifica i valora els actius i passius. Així, el patrimoni de l'empresa és de 317 milions d´euros. Entre els béns de domini públic s'inclouen edificis i terrenys, també els de la caserna de bombers, que se cedeix mitjançant un conveni amb el Govern per tal de poder construir el nou edifici The Cloud.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va deixar clar que si no s´hi fa l´edifici, l´empresa hauria de retornar els terrenys al Govern. A més, qualsevol venda de patrimoni hauria d'aprovar-la el Consell General. Un cop fet aquest decret, l´empresa es constituirà el 23 de juny com a societat anònima.

D'altra banda, Cinca també va dir que l'any vinent s'abordarà la reforma de l'impost de societats per evitar que es gravin les reestructuracions empresarials i per fer tributar les SICAV. El Govern, però, no té clar si fer tributar en funció dels beneficis d'aquestes societats d'inversió o en funció del patrimoni que gestionen. En l'àmbit diplomàtic, el consell de ministres va nomenar Jaume Serra ambaixador no resident a Portugal.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.