Patrimoni i esport en una mateixa cursa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Comú d'Escaldes ultima els darrers preparatius per a la Cursa dels 3 Ponts d'aquest dissabte. La voluntat és arribar als 400 participants en la primera edició que tindrà aquest recorregut. 

La dinàmica és senzilla. Una cursa popular d'entre un i tres quilòmetres que començarà al centre de la parròquia i passarà pels tres ponts romànics que hi ha a Escaldes. El primer del recorregut és el de la Tosca

D'aquest, els participants arribaran al dels Escalls. Encara està en obres, però la voluntat és que estigui enllestit per al dia de la cursa. 

Com també ho estarà aquest, l'últim, el d'Engordany, que tancarà el cercle romànic i mostrarà als participants que el patrimoni és important i s'ha de conservar si volem saber d'on venim. 

"Penso que és molt important ser conscients que tenim un patrimoni cultural important i que cal posar-lo en valor."

Quim Dolsa, cònsol menor d'Escaldes-Engordany

L'interessant de la cursa és que serà nocturna i estarà pensada per a les famílies. És per això que el Comú ha apostat per posar-hi animació. 

"Hi ha trams en els quals hi haurà animació, tot ambientat en la festivitat de Tots Sants i de Halloween."

Laura López, consellera d'Esports d'Escaldes-Engordany

L'objectiu de l'activitat és donar visibilitat a uns ponts que, en els propers mesos, tindran també una il·luminació especial. 

La cursa també és important per popularitzar el romànic, que, segons Patrimoni Cultural, ha anat perdent interès. Creuen que és una bona iniciativa i que cal seguir col·laborant amb els comuns per fer activitats com aquesta. 

Informa: Òscar Serrano 

Imatges: Ricard Tenza - Javier Martín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.