Pedro Garcia Aguado i Francisco Castaño ensenyen a educar els fills a través de vivències personals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La sobreprotecció, la deixadesa i la manca de responsabilitat són algunes de les causes de la mala educació dels fills, segons els experts Pedro Garcia Aguado i Francisco Castaño, que han impartit una conferència al Centre de Congressos d'Andorra la Vella per presentar el seu nou llibre "Aprender a educar 2".

L'educació és una tasca molt complicada, per això, el coach televisiu Pedro Aguado i el professional de l'educació Francisco Castaño han ofert una conferència per tal de dotar els pares de pautes pràctiques per tal de fer-ho, unes pautes basades en els seus anys d'experiència amb nois i noies amb problemes de comportament. Castaño ha explicat que "educar no és una ciència, és un art, però està clar que si tens estratègies serà més fàcil fer que els teus fills sàpiguen valer-se per ells mateixos el dia de demà".

L'aparició de mals comportaments en infants és una pauta comuna en molts adolescents i això acostuma a estar provocat per la sobreprotecció, la manca de responsabilitat dels pares o el traspàs de l'educació dels fills als avis. Uns trets que fan que a l'arribada de l'adolescència el jove comenci a patir problemes de comportament o fracàs escolar. Per això, els experts recomanen als pares marcar-se un objectiu clar pel que fa a l'educació dels fills i donar valor al "no". Aconsella "no sobreprotegir-los, marcar unes normes i uns límits clars, moltíssim afecte i entendre que el 'no' també serveix per educar".

Les accions i decisions que prenen els pares quan l'infant es troba entre els 0 i 12 anys marquen després el seu patró de conducta, per això, Aguado i Castaño posen en relleu la prevenció com una eina vital per tal d'educar. Tot i això, tots dos coincideixen que sempre s'és a temps de reconduir els problemes a l'adolescència.

Informa: Joel Romero Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.