Pel·lícules, una fira artesanal, música i conferències a la novena edició del Picurt

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La novena mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, Picurt, arriba la setmana que ve, del 23 al 27 de juny, amb una important presència polonesa. D'aquell país hi haurà pel·lícules, una fira artesanal, música, conferències i participació a les exposicions paral·leles. Andorra també té, com sempre, una presència destacada en tres de les 9 seccions de la mostra.

La vinculació entre Polònia i la muntanya és prou coneguda per l'orografia d'aquell país. El que no és tan sabut és la gran vinculació que, sobretot durant els anys del nazisme, van tenir els polonesos amb els Pirineus. Una relació que, des de l'ambaixada de Polònia, han volgut agrair a la serralada amb una massiva presència al Picurt 2015.

A banda de participar amb 8 produccions, vindrà el reconegut director i productor Jerzy Porebsky, es farà una fira artesanal de productes típics de muntanya d'aquell país, conferències i música folklòrica, entre d'altres. A la Seu d'Urgell i Artedó, seus del Picurt, la presència andorrana serà també molt important en tres de les nou seccions.

Destaquen algunes joies antigues recuperades per l'Arxiu Nacional d'Andorra i l'emissió d'un documental sobre les falles, en ple procés per incloure aquesta festa en el patrimoni cultural inmaterial de la Unesco. En total seran 60 films sobre la cultura de muntanya d'arreu del món, a més d'un complet programa d'activitats paral·leles.

Més informació a www.picurt.org

Informa: Jordi Cama      Imatge: Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.