Penes de 4 a 6 anys de presó per a la resta d'acusats en el judici de BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Entre 4 i 6 anys de presó, amb multes d'1 a 6 milions d'euros és la petició del fiscal per a la resta d'acusats del judici en la causa primera de BPA, després que aquest dimarts ho fes amb els encausats principals.

Tot i reconèixer que no van tenir un paper fonamental en la trama de blanqueig de diners procedents del grup de Gao Ping, el fiscal incideix en el fet que tenien coneixement de les operacions irregulars i que, en tot cas, ateses les seves funcions, tenien l'obligació per llei de prevenir i denunciar el delicte. A banda, també demana 10 anys d'inhabilitació per exercir en entitats financeres i l'expulsió del país durant vint anys per als gestors de nacionalitat estrangera.

L'acusació particular ja ha avançat que per a la majoria dels 13 gestors que aquest dimecres han sabut les penes a les quals s'enfronten demanarà que siguin en condicional. Respecte a les multes, constata que acceptarà les que imposi el tribunal.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.