Penes de fins a onze anys pels principals acusats de l''operació Dalton'

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui s'ha reprès el judici contra els processats per l''operació Dalton' que va comportar la desarticulació d'almenys tres xarxes de distribució de cocaïna. La vista oral ha estat dedicada a les conclusions presentades pel fiscal. Demana penes d'entre 11 i 9 anys per a gran part dels nou acusats empresonats.
El ministeri fiscal ha demanat elevades penes de presó pels principals acusats per l''operació Dalton' contra el tràfic i consum de cocaïna. Per la principal processada, una traficant de Tarragona, demana 11 anys: 9 per delictes contra la salut pública i 2 més per associació il·lícita, a banda de 15.000 euros de multa i l´expulsió del país. Segons la fiscalia, durant el temps que es va dedicar a traficar amb cocaïna n'hauria introduït entre 960 i 1.600 grams a Andorra. Per altres dos acusats, un home i la seva dona, als quals servia la traficant catalana, es demanen 10 i 6 anys, respectivament, una sanció econòmica i l'expulsió del país. La fiscalia ha demanat, a més, 10 anys de presó, 12.000 euros de multa i l'expulsió per al traficant que regentava el bar d'Encamp on es va iniciar la investigació policial i que també va vendre droga des d'un local de la capital. A més d'un delicte contra la salut pública, l'acusa d'associació il·lícita. El mateix que al seu distribuïdor, un vell conegut de la justícia andorrana, per al qual es sol·licita la mateixa pena. Aquest processat és el punt de connexió entre les diferents xarxes desmuntades en l''operació Dalton'. En una segona línia del cas, el fiscal identifica tres traficants, dos homes i una dona, que operaven en menor escala i per als quals es sol·liciten penes de 7, 6 i 2 anys de presó.Per la resta d´acusats, tots consumidors, el ministeri fiscal vol condemnes d'entre 6 i 18 mesos de presó condicional i multes entre 1.000 i 2.000 euros.Les conclusions del ministeri fiscal s'ha allargat tot el dia. La darrera part de l'informe ha estat dedicada al clan familiar que operava a la Massana i a un mas de Sant Julià de Lòria, per als quals el fiscal té previst també demanar elevades penes de presó.Informa: Ana Alamán
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.