Els penitenciaris demanen 15 efectius més

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Sindicat Penitenciari creu que la presó necessitaria quinze efectius més. A més, alerten que les condicions econòmiques no són prou atractives tenint en compte el risc de la feina.

És una vella reclamació dels agents penitenciaris que consideren que la situació s'està agreujant. Falta personal i les places són més difícils de cobrir. A més, s'estan jubilant o tenen previst fer-ho a curt termini una bona part dels integrants de la plantilla.

"Sé que ens manca molt personal i a veure si Govern fa l'esforç, però ja no és Govern només perquè els edictes no s'acaben d'omplir. I creiem que s'hauria de fer més atractiva la feina. Crec que, mínim, una quinzena d'agents penitenciaris més, per anar bé, hauríem de ser."

Sergi Teixeira, secretari general Sindicat Penitenciari

Un dels problemes que Teixeira observa és que ara hi ha més preparació que fa una dècada.

"Cada dia es demanen més estudis per entrar. Has d'estar més preparat però, econòmicament, no és atractiva. La gent que entra està molt preparada i en qualsevol moment pot fer el salt a un altre departament i una altra tasca amb millors condicions laborals."

Sergi Teixeira, secretari general Sindicat Penitenciari

Veu difícil que puguin fer-se càrrec del trasllat de presos com s'ha estudiat ja que els costa força cobrir els serveis actuals.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.