Pere Pastor: Creu que el TC hauria de fixar les indemnitzacions per excessiva dilació judicial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El magistrat i jutge a Estrasburg Pere Pastor considera que el Tribunal Constitucional hauria de fixar les indemnitzacions per als afectats per l'excessiva dilació judicial. Creu que s'hi ha de posar remei.

Pere Pastor, president de la Sala 3 del Tribunal Europeu dels Drets Humans, constata que hi ha una xifra destacable de sentències del Tribunal Constitucional condemnant les institucions perquè no han garantit el dret a un judici de durada raonable. Creu que potser s'hauria de ser més àgil en aquesta qüestió ja que els afectats necessiten solucions ràpides. "Però tampoc no fixa la indemnització. Demanen que l'interessat ha de tornar a la via interna i demanar una indemnització. I això també hauria de ser una cosa que s'hauria de poder arreglar de manera que el TC, a més de declarar la vulneració d'algun dret, ell mateix pugui fixar directament una indemnització", ha explicat Pastor.

Segons Pastor, s'ha d'actuar, i afegeix que "puc imaginar perfectament que per a les persones afectades és una cosa absolutament insuportable. A això li hem de buscar algun tipus de remei".

També és conscient que la lentitud judicial és un problema que no només afecta Andorra sinó als països del nostre entorn.

Informa: Pere Moliné
Locució: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.