Periodistes i comunicadors del país reflexionen sobre la llibertat d'expressió en el marc d'un debat

Aquest dimecres se celebra el Dia mundial de la llibertat de premsa i amb aquest motiu l'Associació de Professionals de la Comunicació d´Andorra organitza un debat públic centrat en la llibertat d'expressió. L´entitat es mostra preocupada pel fet que la llibertat d´informació a Andorra ha empitjorat en els darrers anys, segons la classificació mundial que elabora Reporters sense Fronteres.

Segons aquesta classificació, Andorra se situa en la posició 33 de 180 països, pel que fa a la llibertat de premsa, molts llocs per sota d´on es trobava fa uns anys. Considera que els mitjans de comunicació andorrans són molt dependents dels poders polític, religiós i econòmic i destaca la dificultat per cobrir les activitats de la banca.

En pocs anys Andorra ha perdut vint llocs en aquesta classificació, una situació que preocupa l´Associació de Professionals de la Comunicació: "L'informe situava Andorra al lloc 33 quan fa a penes sis o vuit anys era un top-10. És evident que s'han perdut uns vint llocs en els darrers cinc anys. Aquesta és una situació que ens hauria de preocupar tant al poder públic com a la pròpia professió ja que recordem que la llibertat de premsa és la base de qualsevol estat de dret democràtic", ha remarcat el president de l'Associació de Professionals de la Comunicació, Marc Sagalés.

L´associació ha organitzat un debat públic aquest dimecres a la sala d´actes del comú d'Escaldes-Engordany sobre la llibertat d'expressió a Andorra. L'acte, al qual assistirà el ministre d'Interior, Xavier Espot, comptarà amb la periodista Noemí Rodríguez, el filòsof Joan Massa i els advocats Rosa Ferrer i Josep Antoni Silvestre. El debat serà moderat per Àlex Lliteras.

www.andorradifusio.ad ofereix en directe el debat per streaming dimecres a les 21h.

Informa: Joan A. Sarmiento    Imatge: Albert Refart

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.