El petit comerç cada vegada més debilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot i que les compres continuen sent el gran atractiu turístic, els petits comerços, allunyats dels principals eixos comercials, cada vegada es veuen més debilitats davant l’augment de la competència i la baixada de la demanda. Així ho evidencia l'enquesta publicada per la Cambra de Comerç aquest mes de juliol.

Gairebé tres quarts dels enquestats asseguren que recomanarien Andorra com a destinació de compres i asseguren que tenen pensat tornar-hi els pròxims dotze mesos.

En els últims 10 anys, però, la fisonomia de les zones comercials ha canviat. Avui trobem dos grans eixos comercials, l’avinguda Carlemany i l’avinguda Meritxell, que acaparen la gran majoria de compradors. 

Els petits comerços, en canvi, se solen situar en zones pròximes a aquestes dues grans avingudes. L’avinguda del Pessebre, Príncep Benlloch i Riberaygua són les preferides per aquests negocis. Tot i això, ja fa temps que es queixen de les afectacions que pateixen a causa de l’augment de la competència i la baixada de la demanda. De fet, un 54% afirma que en pateixen les conseqüències. 

Alguns asseguren que tot i petites mesures que s’han fet per animar les zones i atreure el turista que s’hi passeja, no han notat una millora en les vendes. Comprenen que contra el centre és difícil lluitar, però creuen que s’haurien de buscar noves formes per captar l’atenció.

El que més preocupa és la manca de clients, l’augment de preus de lloguers i l’entrada de grans cadenes que els acaben desplaçant. Veure tancament de negocis que fa anys que hi eren, encara preocupa més aquells que volen obrir un comerç. 

Informa: Martina Torrebadella

Imatges: Javier Martín Escudero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.