El PIB real augmenta un 3,5% el primer trimestre

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'economia continua creixent i torna a registrar xifres positives al primer trimestre. Així almenys ho demostren els indicadors macroeconòmics. En concret, el PIB real ha augmentat un 3,5% en comparació amb els tres primers mesos del 2022. Una dada que, segons el departament d'Estadística, mostra la capacitat de mantenir la recuperació econòmica després del sotrac de la pandèmia.

La variació del PIB andorrà se situa per sobre de la mitjana de la Unió Europea. També és superior a la de França, que no arriba a l'1%. En canvi, se situa per sota del creixement de l'economia espanyola, que frega el 4%.

Aquesta dada està marcada per l'estabilitat de creixement de gairebé tots els sectors productius. Sobretot per la dinàmica dels serveis, que han suposat més del 80% del producte interior brut els darrers anys.

Precisament aquest sector ha augmentat més de tres punts percentuals, desatacant el comerç i l'hostaleria, que continua a l'alça amb la recuperació del turisme, i les activitats financeres.

El sector serveis, però, se situa per darrere de la construcció, que és el que més creix amb un 4%. També ha experimentat una variació positiva l'agricultura amb un creixement de gairebé un punt. La indústria és l'únic gran sector que no varia en relació amb l'any passat.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.