Pintat critica que el Tribunal de Comptes avalés el pressupost del Govern sense els objectius del 2016

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El grup liberal critica la manera com el Govern ha publicat els objectius pressupostaris del 2016. El seu president ha reiterat que s'haurien d'haver presentat al mateix temps que el pressupost i el marc pressupostari de la legislatura. A més, els liberals demanaran la compareixença del Tribunal de Comptes perquè expliqui per què va validar el marc pressupostari sense tenir els objectius.

Josep Pintat critica que es presentés el pressupost del 2016 i el marc pressupostari de la legislatura sense els objectius, com fixa la 'regla d'or'.
Segons el president del grup liberal, que els objectius es publiquessin aquest dimecres al BOPA demostra que no s'havien fet quan es va aprovar el pressupost i que per tant les coses no s'han fet bé: "No es va entrar el marc pressupostari en el termini que marca la llei, i no estava acompanyat dels objectius, ja que el Tribunal de Comptes els acaba de publicar ara", afirma Pintat preguntant-se "quin tipus d'informe va fer el Tribunal de Comptes en aquell moment avalant el marc pressupostari sense tenir els objectius".

Per això els liberals demanaran la compareixença del Tribunal de Comptes davant la comissió legislativa de Finances i Pressupost. Pintat considera que "amb actuacions d'aquest tipus es posa en dubte la independència del Tribunal de Comptes" i reforça la idea de "l'opacitat" del Govern".

Josep Pintat ha lamentat que el tribunal no hagi volgut respondre les demandes d'informació dels consellers liberals i els hagi emplaçat a una compareixença.

També diu que entén que el comú de Sant Julià de Lòria encara no hagi presentat el pressupost del 2016, ja que fins ara no s'havien publicat els objectius. Recordem que el Govern preveu una retallada del 3,3% en la despesa de funcionament de la parròquia laurediana per no superar el límit d'endeutament que fixa la llei.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Marc Oferil

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.