Els pisos socials de Ciutat de Valls ajuden 29 persones en risc d'exclusió

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

29 persones s'han beneficiat dels pisos Armor de Ciutat de Valls, que fa un any es van posar en marxa. La gestió d'aquests habitatges està centrada en la reinserció social de persones en risc d'exclusió.

Així ho han explicat en el balanç del projecte 'Primer la Llar'. Ara mateix hi ha 22 residents, però 25 es troben en llista d'espera i 11 estan pendents de resolució. Més de la meitat són homes i la majoria són majors de 60 anys.

"Es fa un treball personalitzat persona per persona o família per família juntament amb Creu Roja, que és un compromís d'un any i el qual es va renovant cada tres mesos amb una reunió per fer una valoració cas per cas per veure si estan complint els objectius".

Marta Alberch, directora de l'INH

Conxita Marsol creu que el projecte és una mostra de la col·laboració publicoprivada. Ha avançat que s'estan estudiant altres edificis per destinar-los a habitatges per a persones vulnerables.

"És veritat que ara estem posant en funcionament molts pisos a preu assequible perquè hi ha necessitat i sembla que encara tenim una mica de llista d'espera. Podem parlar de dedicar algunes parts d'aquests edificis a aquesta tipologia de persones que necessiten reincorporar-se al món laboral i a la vida diària".

Conxita Marsol, ministra d'Habitatge 

D'altra banda, Marsol s'ha referit als treballs per adequar l'edifici Àrtic de la capital. Assegura que a finals de juliol es podrà iniciar el procés per adjudicar els habitatges, així com els que el comú d'Encamp va cedir per destinar-los a preu assequible. 

"Mentre que el comú acaba la pujada i FEDA posa les canalitzacions per a la cogeneració nosaltres hem d'anar determinant qui són els adjudicatoris perquè tan aviat estigui tot acabat puguin entrar. Crec que aviat ho tindrem i podrem inaugurar el primer edifici, així com també posarem en oferta els 15 que ens va cedir el comú d'Encamp".

Conxita Marsol, ministra d'Habitatge

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.