Els pisos socials de Ciutat de Valls podrien rebre els primers inquilins el mes vinent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els 22 pisos socials de Ciutat de Valls rebran els primers inquilins aviat. Un cop enllestida la construcció en uns terrenys cedits per la fundació Armor, toca estipular com funcionarà. És previst que ho determini una comissió que inclou l'Institut Nacional de l'Habitatge, el ministeri d'Afers Socials i una entitat social que farà el seguiment dels inquilins. El projecte basarà el seu reglament de funcionament en el sistema conegut com a Housing First, primer l'habitatge. 

Regir la política social a través d'un programa que preveu primer donar una llar que asseguri una estabilitat per a poc a poc sortir de la situació de dificultat extrema. És la filosofia del Housing First i és la que s'aplicarà als pisos socials de Ciutat de Valls. 22 pisos que el mes que ve podrien començar a tenir vida.

Els contractes en aquest cas no tindran una durada definitiva, sinó que estarà determinada per l'evolució de cada persona. I això ho hauria de determinar una comissió on estaran representats l'Institut Nacional de l'Habitatge, com a gestor de l'edifici; el ministeri d'Afers Socials, coneixedor de cada cas, i una entitat social que en farà el seguiment. 

Segons el director de l'Institut Nacional de l'Habitatge, Josep Maria Pla, aquest suport continuat permetrà que "les persones aprofitin el projecte, que incorpora el recurs més el suport, per progressar". 

Pla ha recordat que aquests són pisos que estan destinats a persones amb necessitats extremes i que el rol de l'institut serà merament de gestió de la finca. De fet serà el primer projecte que el recent institut gestionarà a l'espera de la recollida de dades que hauran de permetre anticipar les necessitats d'habitatge. 

Informa: Anna Pifarré 
Imatges: Sergi Linares-Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.