El Pla Nacional de la Infància i l'Adolescència vol recollir els seus drets i fórmules de participació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La Comissió Nacional de la Infància i l'Adolescència ha posat les bases del futur pla nacional, que haurà d'estar enllestit abans de març del 2021. El Consell d'Europa hi aportarà tres experts internacionals en la matèria. El primer pas, però, serà recollir les inquietuds dels infants i joves en matèries com l'educació, drets judicials, emancipació i comunitats digitals.
La creació d'un pla nacional de la infància i l'adolescència era un dels mandats de la llei dels infants i els adolescents aprovada l'any passat i aquest dijous al matí la comissió que integren els cinc ministeris concernits, representants dels comuns i entitats de la societat civil, n'ha traçat les línies mestres. Es vol que sigui un pla fet per i per als infants i joves. Per això el primer pas serà recollir les seves inquietuds, amb enquestes i grups de treball que coordinarà el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, entre els mesos d'agost i setembre, com ha explicat el ministre Víctor Filloy.
La comissió comptarà amb el suport de tres experts internacionals en matèria de drets dels infants i joves, que aportarà el Consell d'Europa. L'organisme també finançarà la figura d'un expert local, que serà l'advocat especialista en infància Miquel Julià.
Els eixos que vol incloure el pla nacional són força diversos, al voltant dels drets dels infants i joves i els seus òrgans de participació. "Emancipació, drets judicials, penals, a l'educació, a la salut pública, a les comunitats digitals... com tractar tot això", detalla Filloy.
A la reunió també s'ha constituït un comitè tècnic, amb experts dels diferents ministeris. El document final haurà d'estar enllestit abans del març del 2021.
Informa: Joan López
Imatges: Sergi Linares