La plegada de roses, un dels dies més tradicionals d'Ordino

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino viu la Festa del Roser, una celebració d'arrel religiosa que aquest diumenge ha canviat el seu objectiu. Un dels moments més esperats és la plegada de roses.

Antigament el dia del Roser es treia la marededeu per recórrer els carrers del poble a espatlles dels devots. El fadrí major i el fadrí menor, que encapçalaven la comitiva, eren els que donaven un ram de roses per cada donatiu. 

Avui dia la festa té un caràcter més popular i són els joves de la comissió de festes que, acompanyats d'una batucada, s'obren pas pels carrers d'Ordino carregats de roses i les canvien per uns diners  que serveixen per pagar el cartell de la festa i a cada parada les abraçades no falten. 

Entre llargues nits de gresca, balls per a totes les edats i àpats de germanor, aquest diumenge Ordino ha viscut un dels dies àlgids de la Festa del Roser, una de les festes d'interès cultural incloses dins l'Inventari General de Patrimoni Cultural d'Andorra

L'Esbart de les Valls del Nord també s'ha sumat a la festa que no només ha ballat el contrapàs sinó que també ha fet un desplegament de repertori on han ballat totes les seccions. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Mompel 

 

  

 

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.