La població valora positivament la nova llei del català

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern impulsa una nova llei del català per renovar un text que ja té vint anys de vigència i per reforçar la protecció de la llengua en àmbits que tenen a veure amb l'atenció al públic, com el comerç i la restauració. Una llei que entre d'altres qüestions demanarà, un nivell mínim per poder treballar al país. 

Es demanarà un nivell bàsic, per sota de l'A2, als que vulguin renovar els permisos de residència o treball. Si no es pot acreditar, es demanarà una formació de trenta hores. A banda es busca protegir també el català en àmbits com ara el digital, amb perfils comercials a les xarxes. Tot plegat, el que es busca és fer del català una llengua forta al carrer i per això hem volgut copsar l'opinió de la població.

La majoria s'han mostrar favorables a la mesura. "Ho trobo bé perquè la gent tingui nocions del país on resideix". A més, també es destaquen les facilitat que dona el Govern posant a disposició els cursos de català. 

Amb aquesta nova llei, l'executiu busca protegir la llengua i fer que més persones, sobretot les nouvingudes, s'hi interessin i aprofitar els recursos que ja s'ofereixen, com ara cursos i formacions. El Govern espera poder entrar la llei a tràmit aquest setembre i que estigui aprovada a final d'any. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.