Polítiques socials, pensions i atur, principals preocupacions de la població

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'enquesta de l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES) mostra com augmenta la preocupació per la manca de feina o el trànsit, respecte el darrer Observatori. Les polítiques socials i els temes relacionats amb la Seguretat Social continuen encapçalant la llista de problemes d'Andorra que cal millorar, tot i que en l'últim mig any aquest percentatge ha baixat significativament.

Les polítiques socials, les prestacions i les pensions continuen sent el principal problema per la ciutadania. Un de cada quatre enquestats les situa com l'aspecte que més cal millorar a Andorra. Amb tot, el percentatge baixa sis punts respecte l'Observatori del semestre passat. Sí que puja, i està en segon lloc, l'atur. És manté a la segona posició però dos punts per sobre respecte de l'últim estudi. Aquest indicador havia arribat al 50% l'any 2012, en plena crisi. Els sectors de l'hostaleria, la construcció i treballs no qualificats són els que més es queixen de la manca de feina.

Destaca també el fet que ha augmentat la preocupació de la població pel trànsit. És el que han respost gairebé el 14% dels entrevistats. Això és pràcticament el doble que fa només mig any. El director del CRES es pregunta si aquesta tendència és purament conjuntural o bé es consolida en pròximes enquestes. 

Per últim, i un cop superat l'any d'eleccions, la política cau com a preocupació de la gent fins al quart lloc d'aquest rànquing. Concretament ho fa tres punts.



Informa: Jordi Cama

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.