Un Pont Tibetà més inclusiu
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'arribada fins al Pont Tibetà presenta diversos reptes per a les persones amb discapacitat. Aquests són els que el comú de Canillo busca suplir o millorar. I res millor que fer-ho amb els mateixos usuaris, per poder escoltar i detectar les seves necessitats, en una jornada inclusiva organitzada amb la Federació d'Esports Adaptats.
El director tècnic de la Federació Andorrana d'Esports Adaptats (FADEA), Carles de Jesús, considera que falta adaptar alguns espais, però que "hi ha molta voluntat" per part de l'Administració. Pel que fa al Pont Tibetà, De Jesús espera que "a partir d'ara, qualsevol persona pugui venir amb un avís previ, seguint un protocol de seguretat, que s'ha de tenir obligatòriament, perquè aquesta estructura ho demana".
Per la seva banda, el cap del Departament de Turisme del Comú de Canillo, Francesc Oriol, assegura que "hem anat recollint opinions de tothom, evidentment cada necessitat té la seva especificitat, i algunes són més difícils de resoldre".
Les escales han sigut el punt més delicat de tot el recorregut. És precisament l'accés el que es presenta com un dels reptes més grans per facilitar l'arribada fins al Pont Tibetà. "No sé si es pot fer una rampa en ziga-zaga, és un terreny complicat d'adaptar, això és veritat", es qüestiona De Jesús.
L'activitat s'ha fet en el marc de la celebració del 25è aniversari de la Federació. Una atracció que no ha deixat indiferent aquells que, avui, hi han pogut pujar per primer cop. Un d'ells explica que li ha semblat una experiència atrevida amb "grans sensacions, atès que les vistes són impressionants i la sensació de baixar el pont no et deixa indiferent". Un altre dels assistents indica que "tot i ser muntanya, està molt ben adaptat".
Una trentena de persones, entre usuaris i assistents, han participat en aquesta jornada inclusiva, que pretén ser la primera d'una sèrie, com a mínim, anual.
Informa: Gerard Castillo
Imatges: Jordi Seabra