Portè-Pimorent tanca la seva vall quan es sobrepassen els 160 cotxes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La massificació turística que viu el Pirineu és una qüestió que afecta totes dues bandes. A Portè-Pimorent, per exemple, han adoptat mesures dràstiques com tancar la vall al pas de vehicles. Porta, en canvi, projecta iniciatives per expandir el seu radi d'acció comercial i turístic fins a tocar el Pas de la Casa.

Víctimes del seu propi èxit. Això ho afirma l'alcalde de Portè-Pimorent, Jean-Philippe Augé, quan se li pregunta per la situació del sector turístic. L'entrada de més de 10.000 vehicles a la petita vall per on passa el riu Arieja, l'estiu passat, ha provocat que l'instint de conservació de l'entorn natural s'activi. Ara s'hi ha instal·lat un peatge i quan hi ha 160 vehicles dins la vall, es tanca.

"Tenim un problema de sobreturisme que comporta un problema de seguretat i problemes a l'ecosistema i la natura."
Jean-Philippe Augé, alcalde de Portè-Pimorent

L'alcalde de Porta, Marius Hugon, per la seva banda, ha anunciat a RTVA que construirà un estacionament de pagament i un negoci de restauració als terrenys que la comuna té just a la sortida del Pas de la Casa.

En el seu dia, aquests alcaldes van mantenir contactes amb la família Viladomat davant la possibilitat d'unificar l'estació de Portè-Pimorent amb GrandValira i explotar conjuntament altres zones de Porta i Portè que limiten amb Andorra.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.