La prefecta de l'Arieja anuncia mesures per millorar els accessos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La prefecta de l'Arieja ha anunciat, durant la visita a Andorra, que en un termini breu de temps s'ampliarà el sistema d'activació d'explosius per fer baixar allaus a la zona de la carretera N-20 a l'alçada de l'Ospitalet, l'anomenat sistema CATEX. D'aquesta manera es podrà purgar una zona més àmplia de muntanya i evitar, si més no, alguns dels tancaments de carretera. També s'ha compromès a estudiar la proposta d'Andorra de fer combois especials per a camions de gran tonatge els dies de tancament de carretera.

La prefecta de l'Arieja, Nathalie Marthien, que avui s'ha reunit amb diferents representants del Govern, ha anunciat que s'ampliaran els CATEX a la carretera N-20, a l'Ospitalet. Aquesta ampliació està destinada a purgar la zona alta dels corredors 2, 3 i 4, els més problemàtics dels accessos al Principat. Marthien ha explicat que es necessiten uns dies de bonança climàtica per fer les obres, que són imminents. D'aquesta manera, es millorarà el sistema de prevenció d'allaus a la carretera francesa, però tal com ja havia anunciat el juny, no s'invertirà en la carretera, entre d'altres motius perquè el Govern francès ha aprovat una partida de trenta milions d'euros per a les obres de la carretera d'Acs.

Durant la reunió, també s'ha parlat de cooperació entre l'Arieja i el Govern per mantenir la carretera d'accés al Principat neta, i per solucionar els problemes eventuals dels vehicles pesats. Així, la prefecta també s'ha compromès a estudiar la proposta d'Andorra per solucionar la problemàtica amb els camions de gran tonatge. Ha valorat "organitzar combois, almenys un cop al dia o cada dos dies, escortats per una llevaneu i per un vehicle de la gendarmeria", però ha matisat que sempre assegurant-se que els camions portin els equipaments adequats. El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha agraït "la receptivitat" quant a aquesta problemàtica i "la voluntat d'analitzar la possibilitat d'organitzar els combois".

Durant la compareixença també s'ha anunciat que s'ha millorat molt la comunicació entre les parts i que es vol ampliar amb la col·locació d'un sistema de videoconferències entre els dos departaments de protecció civil perquè sigui més fluïda. També s'han plantejat altres temes com ara la possibilitat que estudiants francesos puguin venir a Andorra a fer pràctiques empresarials.

Informa: Anna Pifarré / Andrés González-Nandín     Imatge: Cristina Jubete

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.