La via preferent no compleix del tot l'objectiu buscat, tres anys després de la seva implantació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La via referent no ha acabat de complir l'objectiu que es buscava, tres anys després de la seva implantació. El ministre Albert Font creu que el filtre del metge de referència abans d'anar a l'especialista hauria de ser més ferm.  

L'1 de gener de 2020, dos mesos i mig abans de començar la crisi sanitària de la Covid-19, va entrar en funcionament la via preferent. Tres anys després, no s'ha aconseguit del tot l'objectiu que es buscava. 

El titulat de Salut, Albert Font, explica que la figura del metge referent es va crear per enviar els pacients als metges especialites i no al revés. ("El que es volia és que el metge referent digués si havies d'anar o no a veure el cardiòleg, no que fos el pacient qui vingués ja ordenant al metge referent d'anar a veure el cardiòleg.  Ha de ser el referent qui li digui al pacient 'has d'anar a veure el cardiòleg', i no a la inversa."

Per al titular de Salut, no és un sistema que es pugui implementar amb tan poc temps. Albert Font creu que necessita una maduresa de, potser, una generació sencera i assenyala que el metge referent ha de ser un interlocutor molt més central del que és ara.  

Informa: Laura Massegú
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.