Preocupació dels comerços perquè les protestes a França es mantinguin

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Des del sector empresarial es veu amb preocupació la situació que es viu aquests dies a França, amb les mobilitzacions dels agricultors.

Comerç, allotjaments i restauració del Pas de la Casa han estat els més afectats, amb un descens considerable de la facturació. Ara bé, altres sectors, com el transport, valoren les conseqüències que pot comportar la situació. Des de la Cambra de Comerç demanen mesures per reduir l'impacte de les protestes i constaten de la mà de la seva directora, Sol Rossell, que estan vivint la situació amb preocupació. "Sí que ens ha arribat des del sector que estan molt preocupats sobretot perquè aquest cap de setmana ha sigut un cas puntual, però que no es torni a repetir".

Així, esmenta que si torna a passar considera que "sí que hem de posar una mica de mesures i trobar alguna solució perquè realment ha sigut una afectació gran". 

Nova jornada de protestes a França

A França han continuat les protestes per part dels agricultors, amb centenars de tractors que han bloquejat els accessos a París.

El sector de l'agricultura a França ha continuat les mobilitzacions, en aquesta ocasió, centrades principalment a París. A partir de les 2 del migdia s'han posat en marxa centenars de tractors que s'han traslladat a vuit punts de bloqueig. Les principals vies afectades han estat dues autopistes, l'A-13, al nord-oest de la capital, i l'A-4, a l'est. En total, el govern francès ha mobilitzat 15.000 agents aquest dilluns per pal·liar les conseqüències. 

Les protestes s'estan replicant a tot Europa des de fa setmanes i els darrers que avisen de sumar-s'hi són els pagesos catalans. Algunes organitzacions agràries preveuen convocar mobilitzacions i talls a les principals carreteres el 5 de febrer. Sobretot, es volen bloquejar els accessos a les capitals de comarca. L'objectiu és paralitzar el trànsit a Catalunya i s'haurà de veure quina seria l'afectació a Andorra.

Informa: Joan A. Sarmiento - Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.