Els tres anys amb menys neu de la història

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest és el quart any amb menys neu acumulada des que es tenen dades. I atenció perquè els dos primers són el 2021 i el 2022. Només es van arribar a aquestes dades l'any 2011. 

"Estem al voltant d'acumulacions de dos metres al llarg de l'any i el més normal seria estar al voltant de quatre", constata el meteoròleg, Guillem Martin.

Durant tot el 2023, s'han acumulat dos metres de neu a l'estació d'Arcalís, a 2.000 metres. Aquest és el tercer any consecutiu amb dèficit en l'acumulació. I pel que fa a les precipitacions, han sigut sobretot en forma d'aigua a la tardor. Això ha provocat que en aquest inici de temporada d'hivern, el gruix de neu a Ransol estigui molt per sota dels nivells dels anys passats i de la mitjana. Martin explica que la neu que ha caigut "no es aigua perduda, però no son reserves d'aigua per la primavera".

Les previsions tampoc semblen indicar que hagi de millorar. Tot i que pugui haver-hi petites precipitacions a principi d'any, en general, seran molt minses. 

Tot i això, no es preveuen grans precipitacions que puguin normalitzar el dèficit i la falta de neu no assegura que les reserves estiguin ens bons nivells a la primavera. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.