Preocupació al SEP per la dificultat que alumnes entrin als sistemes espanyol i francès

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Sindicat de l'Ensenyament Públic ha posat l'alarma pels canvis que els sistemes educatius francès i espanyol podrien implementar. D'una banda, posar una nota de tall als alumnes i també reduir ràtios. Creuen, doncs, que si tiren endavant vulnerarien el dret constitucional a escollir el sistema educatiu.

Sense haver-hi res encara del tot oficial, la secretària d'organització del Sindicat de l'Ensenyament Públic, Carla Guinot, alerta de la preocupació "que hi ha per part dels docents".

Per què? Pels canvis que el sistema educatiu francès i espanyol volen implementar. Uns canvis que serien una cadena de transmissió i acabarien afectant el sistema andorrà.

I és que a l'escola francesa volen apostar per notes de tall. Guinot considera que això suposarà que "els alumnes que a troisième no hagin obtingut una nota determinada no podran optar a continuar la vessant educativa".

Fet que abocaria als que no arribessin a la marca mínima a tirar per la part professional del sistema educatiu o bé a canviar de centre. I aquí és on entra el joc l'espanyol. No està tancat per Madrid encara, però es voldrien blindar les ràtios. Trenta alumnes per classe i només dues línies per curs.

Fent els càlculs, serien seixanta alumnes per curs. I Guinot ens explica que "al sistema espanyol es donen prioritats. Primer els alumnes que ja hi ha al centre, després els de la Sagrada Família i el Janer i, finalment, els de nacionalitat espanyola". Així que tots aquells alumnes que no hi tinguessin cabuda en un sistema o altre, bé per notes o per ràtio, haurien de recórrer a l'andorrà. Això, segons Guinot, podria ser "inconstitucional":

"Què passarà amb aquests alumnes que segons la Constitució poden escollir sistema educatiu i amb aquestes reformes que encara no són oficials se'ls estaria vulnerant aquest dret."
Carla Guinot, secretària d'organització del Sindicat de l'Ensenyament Públic

Això se li suma al fet que com més alumnes per classe hi hagi al sistema andorrà es posaria en risc la reforma educativa que s'hi està duent a terme. Que necessita tenir entre 15 i 20 infants a l'aula.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.