La presidència de la CTP, estratègica per l'obertura i els accessos a França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra va assumir, dijous passat, la presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Un organisme de cooperació transfronterera que, amb els anys, ha adquirit un pes important en l'escenari europeu. Des de la CTP, Andorra pot participar i influir en projectes importants per al futur immediat. Però, més enllà d'això, i més enfocat al present, la presidència de la CTP ha de ser una eina per posar al damunt de la taula assumptes més actuals. Per exemple, la problemàtica dels tancaments de la carretera que uneix el Principat amb França, o bé explicar en fòrums internacionals el procés de canvi de l'economia andorrana.
El secretari general de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera, Pere Roquet, afirma que "la CTP és un instrument i s'ha d'utilitzar, perquè no l'hem fet servir prou, els últims anys". Explica que "pot permetre anar a qualsevol comunitat autònoma que sigui membre i explicar, per exemple, el procés d'obertura".Andorra vol aprofitar la tasca al capdavant de la CTP per vendre precisament el procés d'obertura i d'acostament a la Unió Europea, des d'aquesta posició privilegiada. L'organisme permet accedir a audiències que, potencialment, poden estar interessades en els canvis en l'economia andorrana i també per explorar les possibilitats de les empreses d'aquí a l'hora d'establir-se en altres territoris.Una de les prioritats d'Andorra durant el període de dos anys de la presidència de la CTP serà la problemàtica dels tancaments, a l'hivern, de la carretera que uneix el Principat amb França. Pere Roquet veu possible que s'actuï en aquest sentit en el marc de la CTP, al marge dels contactes bilaterals entre tots dos estats per aquesta qüestió.A banda d'aquests temes concrets, Roquet ha afegit que la millora en les comunicacions també serà cabdal durant els pròxims anys. Comunicacions enteses en el sentit més ampli, no només de mobilitat sinó, sobretot, pel que fa al tràfic de dades i noves tecnologies.Informa: Jordi Cama Imatge: Cristina Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.