El president de MoraBanc reconeix l'impacte de l'intercanvi automàtic o la crisi de BPA i defensa la transformació del sector
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El president de Morabanc ha reconegut que l'intercanvi automàtic d'informació fiscal i la crisi de reputació de la plaça per l'afer BPA ha tingut un impacte directe en la davallada dels beneficis dels bancs andorrans els darrers anys.
Pedro González, en una entrevista a Andorra Televisió, ha explicat el model de transformació orientat al servei i que està portant a terme Morabanc. Quant a l'acord d'associació i l'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI), s'hi mostra favorable. "És innegable que el procés de regularització i tot el procés de compartir dades ha tingut un impacte. No ens enganyem, aquest país era un paradís fiscal i no passa res, com n'hi havia molts més. Això era una de les potes de les fonts d'ingressos per als bancs", ha reconegut. A més, creu que "si cada vegada és un món més globalitzat, si Andorra cada vegada s'ha d'obrir més, si s'ha de normalitzar tot i és una mica part de la filosofia del que jo crec que és el futur d'aquest país, gairebé et diria que no pots no ser-hi". "És evident que s'ha d'estudiar, que té un cost i que s'ha de mirar molt bé, però jo vull ser en el grup dels sis països que no hi són?", es preguntava irònicament.
Per contra, sobre les fusions bancàries afirma que Morabanc no es planteja en aquests moments aquesta operació des d'un punt de vista de necessitat i que només tindria sentit si fos una oportunitat estratègica per al banc. "En fusions per necessitat, a MoraBanc no el veureu, perquè tenim una estratègia molt clara, sabem el que volem fer i cap on volem anar. Dels altres bancs no en puc parlar. No ho crec, però no en puc parlar", conclou.
Informa: Gemma Rial
Torna a veure l'entrevista completa al president de MoraBanc, Pedro González, a La Rèplica: