Pressupost de contenció

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El pressupost per a l´any vinent es caracteritza per una contenció de les despeses. D´aquesta manera, es redueixen o congelen la majoria de les transferències corrents, que és la partida més important del pressupost. En global, la retallada serà d´un 4%, que equival a prop de cinc milions i mig d'euros. El Govern presenta un pressupost, amb un dèficit de 41 milions, marcat per l´increment de la inversió.

El ministre de Finances i Funció Pública ha desglossat les grans xifres del pressupost durant gairebé dues hores. Jordi Cinca ha explicat que s´ha fet un esforç de contenció generalitzat en els comptes de l´estat per a l´any vinent, per prioritzar un increment de la inversió, que puja prop d´un 10%, i de les ajudes per a la inserció sociolaboral i les ajudes a les famílies, que, en tots dos casos, s´incrementen un 6%.

Cinca ha dit: "Es fa recaure amb molta més intensitat les mesures d'ajust en alguns departaments i en alguns programes d'actuació a favor d'altres que creiem que, malgrat el moment de crisi i la necessitat de reduir el dèficit, és important que els continuem incrementant perquè la situació conjuntural ho requereix".

El pressupost 2014 preveu ingressar uns 364 milions d'euros, enfront d'una despesa d'uns 405 milions. Per tant, el dèficit previst és de prop de 42 milions. Les retallades més importants fan referència a les transferències corrents, que es redueixen cinc milions i mig d'euros. Passen dels 128 milions i mig del 2013, als 123 de l'any vinent. També es reajusta la previsió d'impostos directes, que baixa un 33%. Passa dels 72 milions al pressupost del 2013 fins als 48 milions i mig del pressupost de l'any vinent. L'Educació i la Sanitat mantenen el pressupost de l'any anterior. El Govern també prioritza la inversió en promoció turística, on destina novament uns setze milions. En aquest sentit, el Govern no renuncia a un dels projectes emblemàtics. El pressupost reserva una partida superior al milió d'euros per tirar endavant l'heliport nacional. 

Informa: Xavi Palma

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.