El preu del metre quadrat arriba a màxims històrics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El preu de l'oferta del metre quadrat arriba a màxims històrics, mentre que el número de compravenda baixa. A més, l'habitatge de lloguer suposa únicament un 5% del total del mercat immobiliari del país. 

5.400 euros és el preu de l'oferta del metre quadrat del 2023. Arriba a màxims històrics, segons el primer informe sobre el mercat immobiliari que ha presentat AGIA aquest dijous

"És el moment més alt de la història d'Andorra a nivell mundial i estem veient que comença a haver-hi una contenció en l'alça. Ja veurem què diu el pròxim informe del semestre següent, però ara sembla que arribem a que el creixement dels preus sigui més petit."

Gerard Casellas, president de l'AGIA

La compravenda ha baixat considerablement. Aquesta situació no canviarà a curt termini, sinó que tardarà almenys dos anys a estabilitzar-se. 

"Les persones que tenen un habitatge en venta, veient que és tan difiícil fer-ho ja que el nombre de compravenda s'ha reduït tan intensament, o corregeixen preus o no ho vendran i l'única alternativa que tindran, si tenen certa pressa, és reduïr els preus."

Luis Alberto Fabra, director de càtedra en mercat immobiliari de la Universitat de Saragossa

Pel que fa al lloguer, suposa únicament un 5% del total del mercat immobiliari del país. 

"El mercat de lloguer fa alguns anys que està intervingut i ara la distància que hi ha entre el que estan pagant les llars pel seu lloguer i el que hagués estat el preu de mercat si s'hagués liberalitzat seria molt diferent."

Gerard Casellas, president de l'AGIA

"Crec que s'haurien de generar incentius, més enllà d'estar perseguint propietaris que no treuen els seus habitatges al mercat, perquè el ràtio d'habitatges per ciutdans està bé, de vivendes n'hi ha."

Luis Alberto Fabra, director de càtedra en mercat immobiliari de la Universitat de Saragossa

L'AGIA preveu fer aquests informes de forma semestral per poder tenir un seguiment acurat de la situació del mercat immobiliari. 

Informa: Pilar Candel
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.