Els preus de les compres escolars es mantenen, ja que van pujar un 10% el curs passat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El curs escolar comença l'11 de setembre. I amb l'inici sempre arriben les compres i les estrenes, que aquest any s'afronten amb una inflació que no cessa del tot. Els preus, però, es mantenen amb la pujada que ja van tenir l'any passat. 

Últims dies per fer les compres d'inici de curs. I mentre els nens tenen, o no, il·lusió per tornar-hi, els adults són els que més ho pateixen. "Tot ha pujat de preu", comenta una mare.

Les famílies afronten unes compres que es mantenen amb els preus del curs passat, quan ja van pujar un 10%. 

Helena Garcia, encarregada de Carlin, afirma que enguany no han apujat els preus. Així  mateix ho explica José Antonio Molina, responsable de producte Pyrenees, que afegeix que "la pujada dels preus en els productes de matèries primer ja fa temps que s'està notant."

La despesa familiar depèn principalment de la motxilles. Són l’element diferencial que més pot fer pujar el preu, però cada cop són més les famílies que opten per reciclar més material i llibres. Amb una motxilla podem estar parlant d’uns 120 o uns 200 euros. Sense una d'elles d’uns 30 o uns 70, en funció de quant material sigui reciclat.

La despesa s'enfila molt més quan arriba el moment de comprar, per exemple, un iPad, element que s'exigeix a l'inici de secundària de l'escola andorrana .

"La gent aposta per un model que serveixi pels estudis i pel dia a dia", detalla Carlos Manuel Miguel, responsable de producte FNAC.

Ara més que mai, les famílies aprofiten aquestes compres i intenten que no les hagin de repetir en els propers anys. Per això reciclen materials de cursos passats, i busquen models tecnològics que també puguin servir en el dia a dia. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Andreij Cristancho

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.