Principi d'acord per a la reforma de les competències i transferències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja hi ha acord entre el Govern i els cònsols per modificar les competències i transferències de les dues institucions. Ara volen informar els grups parlamentaris i les minories comunals. El 20 de març hi hauria d'haver una reunió entre Govern, comuns i grups parlamentaris per tractar aquesta reforma.

Mònica Bonell, subsíndica general, ha explicat que el cap de Govern ha fet públic en la reunió de presidents de grups parlamentaris que, finalment, s'ha aconseguit aplegar voluntats per delimitar les competències i transferències dels comuns i l'executiu. El 20 de març hi haurà una reunió entre el Govern, els grups parlamentaris i els cònsols per perfilar aquest acord. Segons Bonell el cap de Govern ha confirmat que "hi ha una voluntat per part dels comuns de poder-se reunir amb els grups parlamentaris i poder explicar en què consisteix la filosofia de la llei".

Abans, però, s'ha de dur a terme una tasca informativa sobre el que pot suposar entre els cònsols i les minories, d'una banda, i amb els grups parlamentaris, de l'altra.

Per altra banda, Bonell ha informat que la propera avaluació d'Andorra del Grup d'Estats del Consell d'Europa que lluiten contra la corrupció es durà a terme el 19 de juny. El Consell General vol que un conseller acompanyi la delegació del Govern ja que alguns suggeriments podrien afectar el parlament.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.