La producció de carn bovina podria doblar-se

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En quatre o cinc anys es podria doblar la producció nacional de carn bovina. És una de les conclusions de l'estudi de la Cambra d'Agricultura de l'Arieja, que ha enquestat prop de 40 explotacions ramaderes. Els tècnics reiteren la necessitat de trobar eines per garantir el relleu generacional d'un sector que està envellint.

Hi ha marge de creixement. A hores d'ara el país produeix el 15% de la carn bovina consumida i podria arribar al 30% a llarg termini. Segons el President de la Cambra d'Agricultura de l'AriejaPhilippe Lacube, "en un termini entre quatre o cinc anys amb un treball sobre el remat es podria aconseguir". Però de quina manera? Augmentar les explotacions i la cabana ramaderes no és l'opció més favorable. Pel ministre de Ramaderia, Guillem Casal, "cada explotació ramadera té una cabana ben delimitada i concreta en funció dels prats que té declarats, perquè no hi hagi excessos de càrrega de nitrogen, per exemple."

D'aquesta manera, s'aposta per rejovenir la cabana perquè produeixi més. Un marge de creixement que s'hauria d'assolir amb canvis en les ajudes públiques. Garantir el relleu generacional és un altre dels vells reptes. L'estudi proposa accions com una bossa de joves ramaders i disposar d'instal·lacions més modernes. L'estudi encara una segona fase amb la participació dels comuns i ramaders per concretar accions per assegurar la continuïtat i la diversificació del sector. 

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Andreij Cristancho-Anna Romagosa-David Moreno

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.