El programa d'arrendament i compra d'edificis en desús permetrà fer prop de 200 habitatges

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fa uns mesos es presentava el programa de compra i lloguer d'edificis i hotels en desús per posar-los al parc de lloguer públic. Es van admetre onze edificis, nou dels quals seran adquirits amb el crèdit extraordinari de 19 milions que el Consell General va avalar. Tots són edificis fa molt temps tancats, tret d'un hotel que aquesta temporada d'hivern va acollir treballadors. Ara bé, haurà de passar més d'un any perquè hi puguin començar a viure els primers inquilins. Així doncs, a part dels 19 milions per la compra i el lloguer, s'haurà de sumar onze milions més per les tasques de rehabilitació. 

El programa de compra i arrendament d'edificis buits o en desús permetrà fer prop de 200 habitatges. En gran part es tracta d'hotels que ja no estan en marxa i que es convertiran en pisos residencials. 

L'executiu adquirirà per la via de la compra cinc edificis, amb un cost de deu milions d'euros. Mentre que en llogarà quatre amb un termini de 30 a 50 anys. El Govern ho sufragarà amb sis milions d'euros. És gràcies a un crèdit extraordinari ja aprovat de 19 milions. 

Ara bé, el proper Consell General n'haurà de validar un altre que permeti adquirir dos edificis més, tots dos a la capital, que ara estan pendents perquè s'ha exhaurit la partida pressupostària. Un d'aquests seria el que primer podria acollir inquilins, ja que la propietat l'està rehabilitant pel seu compte.

Per la resta, segurament no hi podrà començar a viure gent fins a finals de l'any vinent, sobretot a causa de les tasques de remodelació, que ascendeixen als onze milions d'euros. 

"Calculem que segons els terminis de l'administració podrem començar a licitar obres a finals d'any. Una rehabilitació d'aquest tipus em de comptar de mitja un any i mig. Hi ha algun edifici petit que serà mes ràpid i algun de gran que serà mes lent."
Víctor Filloy, ministre d'Habitatge i Territori en funcions

Pel que fa a la ubicació, només s'ha fet públic de moment les parròquies on es troben aquests edificis. Dos a Ordino, un a Encamp i també a Canillo, quatre a Sant Julià de Lòria i tres a Andorra la Vella, on hi ha encara els dos pendents d'adquirir. 

Imatges: Pere Besolí
Informa: Ariadna Guiu Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.