El projecte inclusiu de La Casa de Carlota, a un pas d'arribar a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'arribada de La casa de Carlota a Andorra afronta la recta final. Un estudi de disseny serà el col·laborador de la casa mare, que fa temps que ocupa amb èxit persones amb autisme i síndrome de Down, amb seus a Barcelona i Medellín.
Després de mesos de treball i de tallers de prova, el mes vinent podria començar l'activitat de La casa de Carlota a Andorra. De moment set o vuit persones amb síndrome de Down i autisme estan participant activament en el projecte, que engresca AUTEA, l'Associació d'Afectats d'Autisme.
La presidenta de l'entitat, Inés Martí, diu que "és un projecte molt il·lusionant" però es manté prudent "perquè els nois estan molt engrescats i les famílies també, i el procés és molt gradual". "És molt especial perquè normalitza la incoporació del món laboral de persones amb els seus talents que treballaran al costat de professionals".
Durant la primera quinzena de febrer es presentarà l'estudi de disseny que serà la filial de La casa de Carlota i que oferirà a les persones amb autisme i síndrome de Down la possibilitat de demostrar el seu talent en una feina remunerada. Martí detalla que s'incorporen "quan hi ha una feina específica". "Se'ls convoca a un taller, treballen i se'ls paga". La presidenta d'Autea desitja "que hi hagi molta feina" i és conscient "que dependrà dels professionals i les empreses del país que pensin en La casa de Carlota com en qualsevol estudi de disseny".
AUTEA està centrada també en l'organització de les segones Jornades de l'associació, que tractaran de l'adolescència. La doctora Amaia Hervás serà la convidada estrella de la cita, que arribarà el 21 de febrer, amb 150 inscrits a hores d'ara.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Ruben Calvo/Arxiu RTVA