La promoció d'aliments amb data de caducitat pròxima agrada

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els establiments de grans superfícies i els clients valoren positivament els espais destinats a la promoció d'aliments amb data de caducitat propera. Un reglament vigent des d'inici d'any i que té com a principal objectiu lluitar contra el malbaratament alimentari.

A principi de gener va entrar en vigor el reglament per prevenir el malbaratament alimentari als supermercats de grans superfícies. Aquests ja disposen d'un espai dedicat a la promoció dels productes que estan a punt de caducar a un preu rebaixat. La directora del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, assegura que ja han fet "una ronda per comprovar que tots ja ho tenen implementat i la valoració que ens han traslladat és bona". I afegeix que els clients ho fan servir, "ho valora bé i són productes que són perfectament aptes pel consum."

Un dels centres comercials del país disposa de tres punts: la nevera, un espai amb aliments peribles i la fleca. I ens expliquen quin tipus de producte hi posen. Per exemple "el pa parròquia, l'alemany o el pa de pagès i el tenim amb un preu especial el que ens ha sobrat del dia abans", esmenta Maite Macián.

Pel que fa als comerços petits, no estan obligats a disposar d'aquests espais, però alguns fa temps que ho fan. És el cas d'una fruiteria. "Nosaltres ho fem des de fa 15 anys, des que va obrir la fruiteria. Al matí posem els productes i al cap d'una hora ja no tenim res", constata Marlene Sa.

Altres, com Juan Manuel Gallardo, un petit propietari d'un comerç, ho gestionen de forma diferent. "Aquí pot ser que hi hagi un article que està proper (a caducar) i ho baixes de preu, ho liquides, parles amb el subministrador i sempre s'arriba a un acord perquè són coses molt puntuals".

I què n'opinen els clients? La gran majoria mostren la seva satisfacció. Uns perquè ho fan servir i d'altres que opinen que ajuda a evitar aquest malbaratament. 

Conscienciar la ciutadania i evitar convertir l'aliment en residu són els objectius d'aquesta mesura que forma part de la llei d'economia circular.

Informa: Ana Alamán - Karen Gacusana
Imatges: Kevin Ribeiro - Eric Escabias
Locució: Pilar Candel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.