Els promotors de la querella contra Rajoy es mostren convençuts que acabarà declarant

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mariano Rajoy acabarà declarant a Andorra per haver pressionat dirigents polítics del país i alguns treballadors de BPA. Aquest és, si més no, el convenciment que té l'advocat de l'Institut de Drets Humans, que és qui es va querellar contra l'expresident espanyol. Ha restat importància que un tribunal de Madrid hagi rebutjat la petició de la Batllia perquè testifiqui. 

Els autors de la querella contra Mariano Rajoy, l'Institut de Drets Humans i l'associació catalana Drets, insisteixen que la negativa d'un tribunal de Madrid a cursar la comissió rogatòria de la Batllia contra l'antic mandatari no canvia res. I, per tant, quan la justícia del Principat corregeixi els errors formals detectats, l'expresident espanyol i els altres imputats acabaran declarant en la investigació per pressions per aconseguir informació bancària dels Pujol.

"La imputació és de fa diversos anys però tard o d'hora, tots els que estan querellats hauran de declarar. Si la batlle es desplaçarà a l'audiència per declarar o es farà per videoconferència, serà el que determini la batlle. Però la declaració es farà finalment"

Alfons Clavera, advocat Institut de Drets Humans

La correcció que ha de dur a terme la Batllia és detallar les imputacions a cada un dels investigats per aquesta causa. Llavors hauria de tornar a enviar una nova comissió rogatòria.

Informa: Pere Moliné
Locució: Esther Jover Martin

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.