Pronòstics acomplerts a les parròquies del nord

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A la resta de parròquies s'imposaven les opcions que partien com a favorites, tot i que en el cas d'Ordino els interrogants abans de la votació eren molts. Canillo era aposta segura amb una sola candidatura, mentre que la Massana i Encamp els triomfadors gaudien d'un ampli marge.

Demòcrates tenia motius per treure pit a la resta de parròquies, tot i que els triomfs van ser compartits en coalicions. Laura Mas era l'opció més clara i així es va confirmar amb el 68% dels vots, que li permetran culminar els projectes pendents.

"Començarem a treballar de seguida per elaborar aquest marc pressupostari amb tots els projectes durant aquests 4 anys que venen endavant i tirar endavant amb el casal del poble, el benestar de la ciutadania."

Laura Mas, candidata guanyadora a Encamp

Per la seva part, Eva Sansa puja un esglaó en l'ordre institucional de la Massana i serà la nova cònsol major després d'un triomf còmode sobre la llista d'Amb Seny, més ampli del que les previsions anunciaven. Mateix color polític i mateixa línia de prioritats durant els pròxims quatre anys.

"Tenir els estudis de càrrega per començar ja la revisió del POUB i paral·lelament començar amb el pla d'embelliment de la Massana."

Eva Sansa, candidata guanyadora a la Massana 

Grifols, el centre sociosanitari i el pla d'urbanisme eren, a priori, qüestions sobre les quals havia de girar el debat a Ordino. Al final, triomf de Maria del Mar Coma i menys igualtat de l'esperada. 

"Portar un projecte, portar una proposta. Jo penso que han sigut propostes per la parròquia i crec que això ha sigut la diferència entre nosaltres i els altres."

Maria del Mar Coma, candidata guanyadora a Ordino

Finalment, a Canillo es repetia la història, amb només una llista. L'únic enemic era evitar una alta abstenció.

""Estem encara per sobre de la mitjana nacional a Canillo, així i tot, ha baixat molt la participació. El repte era la participació i també el vot en blanc. Amb la participació hem estat per sota de l'esperat i amb el vot en blanc crec que l'hem doblat."

Jordi Alcobé, candidat guanyador a Canillo

En definitiva les comunals es van tancar amb participacions més altes a les parròquies menys poblades i menys marge per als resultats sorpresa.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.